Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Utolsó hozzászólások
Dénesfa a Facebook-on is!

Községünkről...
A videó a videógalériában vagy a Youtube-on nagyobb méretben is megtekinthető

Hírek

A dénesfai polgármester szigorú számonkérése után apadt a belvíz a három dél-rábaközi faluban. Ehhez mindössze egy külterületi áteresznél kellett szabad utat biztosítani a víznek.

Maradhat a kedvezményes internet 2008. február 08. péntek, 01:12

Közel háromszázezer forintos, teljes mértékben támogatott pályázati pénzből vásárolt magának számítógépeket a dénesfai és a gyórói önkormányzat.
Olcsóbbá tette intézményei épületének fűtését a dénesfai önkormányzat. Az óvodában, a könyvtárban, a kultúrházban és az egykori iskolában a drága gázkazánt váltották ki fatüzelésű kazánnal.

Elmarad a csatornaépítés Dénesfán 2008. január 24. csütörtök, 01:05

Egyelőre elmarad a csatornaépítés Dénesfán. Helyette újabb ingatlanokat vásárol az önkormányzat és az iskolaépületet próbálják hasznosítani. Jelenleg sporttelep kialakításán fáradoznak.

Álmuk egy mintagazdaság 2008. január 19. szombat, 01:02

Két fiatal agrárszakember próbál boldogulni a dénesfai egykori téesztelepen. Amikor az idősebb, tapasztalt gazdák is a visszavonuláson gondolkodnak, akkor fogtak szarvasmarha-tenyésztésbe.

Negyvenen jelentkeztek a 'falumentésre' 2007. november 08. csütörtök, 09:51

Négygyermekes, Pest megyei család vásárol építési telket Dénesfán. Az adásvétel része a helyi önkormányzat programjának. Fehérék egy forintért kapják a házhelyet és amint lehet, költöznek a Rábaközbe.

A Kisalföldben megjelent cikk ide kattintva olvasható.

Negyvenen jelentkeztek a 'falumentésre' 2007. november 07. szerda, 00:59

Négygyermekes, Pest megyei család vásárol építési telket Dénesfán. Az adásvétel része a helyi önkormányzat programjának. Fehérék egy forintért kapják a házhelyet és amint lehet, költöznek a Rábaközbe.

Házakat vásárol Dénesfa önkormányzata 2007. szeptember 20. csütörtök, 15:38

Olyan fiatalok kapják meg, akik vállalják, hogy maradnak

RTL Klub Híradó - Zombai-Kovács Ákos, Független Hírügynökség

Spórolt pénzén házakat vásárol a dénesfai önkormányzat. A Győr-Moson-Sopron megyei település képviselő testülete úgy döntött, hogy lakóhelyet biztosít olyan helybeli fiataloknak, akik vállalják, hogy maradnak a faluban, és nem költöznek máshová. A családok havonta bérleti díjat fizetnek majd a szerződés lejárta után, ők lesznek a tulajdonosok. Az alig több 400 lakosú falu népessége évek óta csökken, ezt szeretnék megállítani a kezdeményezéssel.

Dénesfán maradásra ösztönzik a fiatalokat 2007. szeptember 18. kedd, 00:55

„Fölösleges" pénzén ingatlanokat vásárol a dénesfai önkormányzat és fiataloknak adja ki bérletbe. Így próbálják a falu népességcsökkenését megállítani. Legutóbb ajándékba is kapott a község egy házat egy német házaspártól.

Miklós bácsi, a dénesfai falugondnok 2007. szeptember 06. csütörtök, 00:53

Minden településen élnek olyan emberek, akiknek „szavuk van" a helyiek között. Akinek a véleményére odafigyelnek, hallgatnak rá, akinek a tanácsát megfogadják. Aki köztiszteletben áll a közösségben. A Kisalföld igyekszik bemutatni őket a Rábaközben, faluról falura járva. Első a sorban Dénesfa köztiszteletnek örvendő polgára, Kovács Miklós.

''Ha nem dolgoznék, belebetegednék'' 2007. július 18. szerda, 00:49

Maga gondozza kertjét, főz magának és bort is készít a házi szőlőből a dénesfai Horváth Lajos bácsi. Teszi mindezt 85 esztendő minden nyűgével-bajával a vállán.
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>
Oldal: 25 / 28