Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Utolsó hozzászólások
Dénesfa a Facebook-on is!

Községünkről...
A videó a videógalériában vagy a Youtube-on nagyobb méretben is megtekinthető

Egyéb forrásból

A négy bajnoki címmel rendelkező Répcementi SE kilencpontos előnnyel várja a tavaszt a megyei másodosztály Nyugati csoportjának élén.

Takács Lajos polgármestersége kezdetén, a Répce folyóval határos Dénesfa, Cirák és Gyóró települések összefogásával alakult meg a helyi csapat Répcementi SE néven. Azóta immáron négy bajnoki címmel a zsebében napjainkban is a megyei másodosztályban a Nyugati csoport első helyén várja a Répcementi SE a tavaszi szezon kezdetét.

Stabil esztendő, nagy dobás nélkül 2016. január 04. hétfő, 20:21

„Nem voltak nagy dobásaink, de nyugodt és stabil volt a 2015-ös esztendő" – értékelte az óévet faluja szempontjából Takács Lajos polgármester. Hozzátette: egy Dénesfa nagyságú községnek már az is nagy dolog, hogy másfél millió forintot költöttek óvodájuk tárgyi fejlesztésére, kétmilliót a falubusz pályázatának önrészére és kétmillióért újabb családi házat vásárolt az önkormányzat.

„Sajnos a nagy szavakkal beharangozott járda- és útépítő pályázatokon nem sikerült nyernünk. Ezért 2016-ban valószínűleg saját erőből oldjuk meg ezeket a feladatokat. Némi tartalékunk van, okosan beosztjuk majd" – jegyezte meg a polgármester. Hozzátette: karácsonykor valamennyi 65 éven felüli férfi és 60 éven túli hölgy 3–3 ezer forintot kapott a községi kasszából. Ez több mint nyolcvan embert érintett.

Hét lakóház az itt maradó családokért 2014. november 07. péntek, 16:47

Újabb házakba költöztet fiatal családokat a dénesfai önkormányzat.

Dénesfán folytatódott az önkormányzati házvásárlási program. Idén két ingatlant vett meg a község, melyeket kedvező bérleti konstrukcióval kapnak meg fiatal, kisgyerekes családok. Takács Lajos polgármester azt mondja: nem engedhetik meg maguknak, hogy elengedjék a fiatalokat a faluból. Úgy véli, ez sokkal fontosabb, mint az üres házak előtt térköves járdát építeni.

 

Pénteken délután került sor az ákosfalvi községi napok megnyitójára, és mint mindig, ezúttal is valami újat vehettek birtokba a helyiek: ezúttal egy mentőautóval gazdagodott a helyi közösség és a vészhelyzeti csoport.

Az ákosfalvi önkormányzat és a Napsugár Népjóléti Egyesület immár tizennegyedik alkalommal szervezte meg a községi napokat, amely az idén háromszázadik évfordulóját ünneplő helyi katolikus egyház Szent István napi búcsújára épül, ezt kibővítve teremtették meg a községi napok programjait.

Galériával!

A kertben is kezelnek 2014. június 06. péntek, 07:10

Fennállása hat évtizedét szak- értői konferenciával ünnepelte a napokban a kapuvári kórház dénesfai pszichiátriai osztálya. Az intézményvezető a Cziráky grófokról és a konyhai harangról is mesélt.

Galériával!

Dénesfa önkormányzata régóta ápol jó kapcsolatot az erdélyi Harasztkerékkel.

A Kisalföld beszámolója:

Erdélyi kosaras bálon vett részt a közelmúltban a dél-rábaköziek egy csoportja.

Galériával!

Életének 86. évében elhunyt Csík Miklós atya, Dénesfa díszpolgára.

Az engesztelő szentmisén és temetésén készült képek ide kattintva megtekinthetők.

A Magyar Kurír gyászjelentése a bővebben linkre kattintva olvasható

Galériával!

Katonadalokat énekeltek a Nyárádmentén 2014. február 05. szerda, 16:06

A hétvégén Ákosfalva községbe érkezett a magyarországi testvértelepülés, Dénesfa küldöttsége, amely rendhagyó ajándékot hozott a vendéglátóknak: egy művészt, aki két helyszínen is fellépett.

Galériával!

Boldog IV. Károlyra emlékeztek Dénesfán 2013. november 07. csütörtök, 20:48

A IV. Károly király-kápolnánál október 26-án délelőtt 10 órakor szabadtéri szentmisén emlékeztünk meg arról, hogy 92 évvel ezelőtt Cirák és Dénesfa községek között ért földet IV. Károly magyar király repülőgépe, és innen indult Budapest felé, hogy átvegye az ország vezetését.

Új tetőt kapott Dénesfán a grófi major egykori magtárépülete.

Évek teltek el, mire a tulajdonosok engedélyt kaptak a felújításra, mivel védelem alatt áll az ingatlan.

Megmenthették a pusztulástól Dénesfán a Cziráky-major egykori magtárépületét. Nemcsak hogy engedélyt kapott a tulajdonos az állagmegőrző munka elvégzésére, pályázaton még támogatást is nyert hozzá. Évekig tartott ugyan, míg a hatóság hozzájárult a tetőzet cseréjéhez.

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
Oldal: 1 / 12