Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Erdőtűz Dénesfa határában

2009. július 13. hétfő, 20:01

Kigyulladt az erdő Iván, Cirák és Gyóró között csütörtökön délben. A lángokat másfél óra alatt fékezték meg, az oltás közben tűzoltók sérültek meg.

 

Nem sokkal 1 óra után érkezett a jelzés a tűzoltókhoz, hogy egy tarvágás területén tűz keletkezett Iván és Gyóró között. A legnagyobb - ötös - fokú készültség lépett életbe.

Molnár Sándor, a Kapuvári Tűzoltóság parancsnoka a kisalfold.hu-nak elmondta, hogy fél kettőkor érkeztek a helyszínre. Egy tarvágás területén mintegy nyolc hektáron volt tűz, helyenként 5-6 méter magasságúak voltak a lángok, a környező fák lombkoronája is megperzselődött.

Három órára körülkerítették a tüzet, nem sokkal későbbre sikerült megfékezni a lángokat. Az oltást nehezítette, hogy a tűzeset nehezen megközelíthető helyen volt.

A tűz oltásában részt vettek a kapuvári, soproni, győri, csornai, mosonmagyaróvári, sárvári, szombathelyi és pápai tűzoltók, valamint a környékbeli települések önkéntesei.

Egy kapuvári tűzoltó oltás közben rosszul lett, de már jól van. Az egyik sárvári tűzoltó kézsérülést szenvedett, őt a soproni kórházba szállították.

A tűz okát még vizsgálják.

Képgaléria IDE kattntva megtekinthető

További információ