Milliókat költenek a közterületekre

2008. május 29. csütörtök, 01:23
Kozák László és Molnár László, az önkormányzat munkatársai a parkosításon dolgoztak. Kozák László és Molnár László, az önkormányzat munkatársai a parkosításon dolgoztak.
Közterületeit szépíti, parkosítja tavasszal a dénesfai önkormányzat. Készül az új szabadidőpark is, melyre eddig kétmillió forintot költött a falu.

Az utóbbi években jelentősen gyarapodott a dénesfai önkormányzat ingatlanállománya. Vásároltak és ajándékba is kaptak családi házat a helyiek. Erről a Kisalföld is többször beszámolt.

A közelmúltban két romos épületet bontatott le az önkormányzat, helyüket parkosítják.
– Az egyik épület bontását az a négygyermekes, Pest megyei család vállalta, amely ajándékba kapott építési telket a faluban az önkormányzattól. A még használható építési anyagot kapták meg cserébe – újságolta most a Kisalföldnek Takács Lajos. – A postahivatal melletti ingatlan „kétutcás", azaz gyakorlatilag két házhelyet hoztunk a bontással létre. Az egyikre egyébként már vásárló is jelentkezett.

Lebontották a dénesfaiak azt a házat is, melyet egy német családtól kapott a falu annak idején ajándékba. Helyére parkot álmodtak a helyiek és már a kialakítását is megkezdték. A telek hátsó részét a focipályához csatolták.

4353– Közösségi célra szántuk az ajándék házhelyet, szomszédságában ugyanis egy szabadidőparkot hoztunk létre. Azon a részen a parkosítást már elvégeztük, közel ötszázezer forintot költöttünk a tereprendezésre, örökzöldek kiültetésére. Az önkormányzat saját erőből finanszírozta a beruházást. A munkával az is célunk volt, hogy a község központjában lévő, kihasználatlan, bozóttal benőtt területet „élővé tegyük". Az új parkot, ahol focipálya, röplabdapálya és többek között a nyugdíjasklub tagjai által épített kerti sütő is található, szintén az önkormányzat tetette rendbe. Erre eddig kétmillió forintot fordítottunk. Feltöltettük, füvesítettük, és már táborozóink is voltak. Győri középiskolások az érettségi szünetben töltöttek nálunk két napot.

 

További információ

Vissza az előző oldalra | Vissza a tetejére