Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Sport

Dénesfa községben cégbíróság által bejegyzett sportegyesület a Répcementi Horgász Egyesület. Az egyesület 1992-ben jött létre, elnöke Homlok Tibor lett, aki napjainkban is az egyesület élén áll. Jelenleg mintegy 30 taggal aktívan működnek. Sporthorgászatra lehetőséget a településen található parktó és két volt bányató biztosít. A negyedik tó ("Erdész-tó") mára sajnos teljesen kiszáradt.

Minden évben vannak különböző horgászprogramok, mint a horgászverseny, vagy éjjeli horgászat, melyekre bárki nevezhet, jelentkezhet. A falunapi ebéd egyik fő étele a horgászok által készített halászlé.

Egyéb sportolási lehetőségeket az önkormányzat önállóan, illetve szomszédos településekkel közösen biztosít a sportolni vágyóknak. Évtizedes hagyomány az évente többször megrendezésre kerülő kispályás férfi és női foci.

Kovács Zsolt vezetésével gyermekek részére küzdősport (aikido) gyakorlására volt lehetőség, sajnos ez azonban kb. 2 éves működés után megszűnt.

Legnagyobb és legszeretettebb sportolási lehetőséget fiataljaink számára a 2003-ban, Cirák és Gyóró önkormányzataival közösen létrehozott Répcementi SE, labdarúgó szakosztálya biztosít. 2005-2006-ban három korosztállyal veszünk részt a Győr-Moson-Sopron Megyei III. osztály bajnokságában. Az egyesületnek 65 igazolt játékosa van, beleértve a "Bozsik" programban résztvevő 7-10 éves gyermekeket is.

Dénesfa Önkormányzati képviselőtestülete lehetőségei szerint maximálisan támogatta és támogatja az itt élők és ide látogatók sporttal kapcsolatos igényeit, ismervén a sportban meglévő egészségre, közösségre, társadalomra ható pozitív hatásokat.