Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Utolsó hozzászólások
Dénesfa a Facebook-on is!

Községünkről...
A videó a videógalériában vagy a Youtube-on nagyobb méretben is megtekinthető

Hírek

Hogyan mentsünk meg egy falut? 2009. április 18. szombat, 21:40

Zsákfalvak, elnéptelenedő települések, Keletről Nyugatra szerződő kölcsönmunkások miatt nők lakta községek. Ez is Magyarország. Meg az is, ahol az ötletes polgármesterek a legkülönfélébb trükkök segítségével szereznek pénzt, infrastruktúrát, fiatal lakókat.

A Nigériába eladott tűzoltóautó árán is házat vásárolt a dénesfai önkormányzat. Az új községi bérlakásba kilencgyerekes család költözik. Sikeres tehát a helyiek „falumentő" akciója. Az egykori plébániára rövidesen négygyerekes házaspár érkezik.

Belvíz a Rábaközben: Enyhültek a gondok 2009. február 12. csütörtök, 01:51

Egy külterületi áteresz "kiigazításával" enyhültek a dél-rábaközi belvíz gondok. A kapuvári Vízitársulat a dénesfai polgármester kérésére a belvizeket összegyűjtő árok és a Köles-ér torkolatánál körbeárkolta a víz elfolyását akadályozó hidat.
Jelenleg tizennyolc kisgyerek jár a több mint százéves múltra visszatekintő dénesfai óvodába. Tavaly szeptembertől fogadják a gyórói gyerekeket is.

Minden segítség jól jön a családnak 2009. január 15. csütörtök, 01:47

Dénesfa–Maglód - Beteg ikerlányaik gyógyításához olvasóink segítségét kéri egy maglódi család. Fehér István és családja Dénesfán építkeznek, szeretnének mielőbb a rábaközi faluba költözni.
Fával fűti a közintézményeket és milliókat spórol a dénesfai önkormányzat. 2007-ben állíttották le a gázkazánt és évekre van még tüzelőjük. Az elmúlt években 100 köbméternyi fát termeltek ki a községi területekről.

Önkormányzati szálloda a grófi örökségen 2008. november 06. csütörtök, 01:41

Két éve működik önkormányzati szálló Dénesfán. A szállás díjairól képviselő-testületi határozat rendelkezik. Cél, hogy legalább „nullára" kihozzák a költségeket. Idén százan látogattak el a faluba.

46 milliós teher félmilliós házon 2008. október 30. csütörtök, 01:38

Egy félmilliót érő családi házra 46 millió forintos zárlatot rendelt el a bíróság. A romos, elhanyagolt épületet az önkormányzat eladatná, már vevő is jelentkezett. Ha minden kötél szakad, lebontatják az épületet.

Erdélyi testvérkapcsolat 2008. szeptember 05. péntek, 01:31

Erdélyi fiatalokat lát vendégül a dénesfai önkormányzat a héten. A harasztkeréki küldöttség hétfőn este érkezett meg a dél-rábaközi faluba. Az erdélyiek nem először járnak itt.

Megbeszélték az ovisok jeleit is 2008. június 23. hétfő, 01:28

Dénesfára mennek óvodába a gyórói gyermekek. A szülők már megtekintették a dénesfai intézményt. A polgármesterek szerint a társult intézmények jelentik a jövőt.

Milliókat költenek a közterületekre 2008. május 29. csütörtök, 01:23

Közterületeit szépíti, parkosítja tavasszal a dénesfai önkormányzat. Készül az új szabadidőpark is, melyre eddig kétmillió forintot költött a falu.
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>
Oldal: 24 / 28